DISTRIBUIȚI
afp

Nouăsprezece persoane au fost rănite, dintre care două „în urgenţă absolută”, într-un incendiu violent care a distrus în noaptea de miercuri spre joi un imobil rezidenţial din centrul oraşului Toulouse, a declarat serviciul de pompieri pentru AFP, potrivit agerpres.

Clădirea cu patru etaje, „parţial prăbuşită”, şi un hotel adiacent au fost evacuate, şi cei 72 de locatari au fost duşi într-un loc sigur, a declarat locotenent-colonelul Sylvain Gergaud, şeful operaţiunii, care a precizat că focul a fost stins.


Citeşte şi: Poliţia mexicană a descoperit 20 de cadavre, majoritatea carbonizate

Pompierii au precizat că starea celorlalţi 17 răniţi este calificată drept „urgenţă relativă”. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din oraş, în timp ce persoanele evacuate au fost cazate în clădiri ale municipalităţii.

Pompierii au fost alertaţi la ora 02:40 în legătură cu incendiul produs într-o clădire rezidenţială veche pe strada Bayard, în zona gării Matabiau, în centrul oraşului Toulouse.

Citeşte şi: Bărbatul, care ‘a plantat’ colete suspecte la ambasadele din Australia, a fost arestat

Motivul izbucnirii incendiului nu se cunoaşte încă. „Flăcările s-au propagat foarte repede pe casa scării, cu o mare violenţă”, provocând „prăbuşirea parţială a clădirii”, a explicat colonelul Gergaud.