DISTRIBUIȚI

Un incendiu de vegetație a izbucnit miercuri în stațiunea Marmaris din sud-vestul Turciei. Un elicopter al pompierilor turci s-a prăbușit în timpul intervenției, potrivit Reuters, informează mediafax.

Un incendiu de vegetație a izbucnit miercuri în orașul portuar turcesc Marmaris, o destinație turistică la Marea Egee. În timpul intervenției, un elicopter de pompieri s-a prăbușit, rănind grav o persoană aflată la bord.


Citește și : Papa Francisc denunţă ‘monstruozităţile’ şi ‘cadavrele torturate’ din Ucraina

Biroul guvernatorului local din Mugla a declarat că incendiul a izbucnit în pădurile din jurul zonei Yalancibogaz. Un fum gros s-a ridicat din munții care se învecinează cu marea.

Vântul a alimentat incendiul, au mai spus autoritățile. 15 elicoptere și opt avioane au aruncat apă asupra flăcărilor, în timp ce sute de persoane și zeci de camioane cu apă și tunuri cu apă ale poliției lucrau la sol pentru a stinge incendiul.

Incendiile de vara trecută, majoritatea produse tot în apropiere de Marmaris, au fost cele mai intense înregistrate vreodată în Turcia, a declarat atunci un specialist al Uniunii Europene, adăugând că Marea Mediterană a devenit un punct fierbinte al incendiilor de vegetație.

Citește și : Charles al III-lea vrea o ceremonie de încoronare mai modestă decât cea a mamei sale

Guvernul turc a fost criticat pentru reacția lentă și slaba pregătire în lupta împotriva incendiilor de vegetație la scară largă, inclusiv pentru lipsa unor avioane moderne de stingere a incendiilor.