DISTRIBUIȚI
Twitter

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit miercuri după-amiază în Anavyssos, o staţiune situată la 50 de km de Atena, alimentat de vânturi puternice, şi care a provocat pagube materiale, gardurile mai multor locuinţe fiind afectate, a informat serviciul de pompieri, relatează AFP, scrie agerpres.

Cinci localităţi din jurul Anavyssos, „au fost evacuate ca măsură de precauţie”, deoarece „incendiul nu se află încă sub control”, a declarat un oficial al biroului de presă al acestui serviciu.


Citește și : Bruxelles-ul vrea o reuniune de urgență cu Londra pe tema Brexitului

El a afirmat că flăcările au distrus în special arbuşti şi că au „provocat daune la gardurile” mai multor locuinţe.

În total, 117 pompieri, cu ajutorul a 35 de vehicule, opt elicoptere şi cinci bombardiere cu apă, luptă împotriva incendiului, „întreţinut de vânturi puternice” care suflă cu 62 de km/h, potrivit aceleiaşi surse.

în Anavyssos, oraş situat în zona litoralului din sud-estul Atenei, se află numeroase case de vacanţă aparţinând locuitorilor capitalei elene.

Vezi și : Peste 18.000 de ruși au fost răpuși de coronavirus

În timpul verii, incendiile sunt frecvente în Grecia din cauza vânturilor puternice şi a căldurii.

În urmă cu doi ani, pe 23 iulie 2018, un incendiu izbucnit în staţiunea Mati s-a soldat cu 102 morţi şi a carbonizat majoritatea caselor din această localitate situată la circa 30 de km nord-est de Atena.