DISTRIBUIȚI
© Twitter / Chris Cavas

O explozie urmată de un incendiu spectaculos a rănit duminică cel puţin 21 de persoane la bordul unei nave militare americane într-o bază navală din California, potrivit autorităţilor şi presei locale, citate luni de France Presse, potrivit agerpres.

Posturile de televiziune americane au arătat fumul gros ridicându-se deasupra navei de asalt amfibie USS Bonhomme Richard, aflată la chei la baza navală din San Diego, portul său de origine, pentru operaţiuni de întreţinere. Peste tot, bărcile de pompieri luptau împotriva focului cu tunurile de apă.


Citește și : Papa Francisc s-a declarat ‘foarte afectat’ de conversia muzeului Sfânta Sofia din Istanbul

Explozia, a cărei cauză rămâne necunoscută, s-a produs în timp ce 160 de marinari se aflau la bordul navei. Potrivit forţelor navale americane, 17 marinari şi patru civili au fost răniţi uşor şi duşi la spital. De asemenea, mai mulţi pompieri au suferit arsuri şi au inhalat fum, potrivit mass-media.


Incendiul ar putea continua „zile întregi” şi nava să ardă „până la linia de plutire”, a declarat pentru CNN şeful pompierilor din San Diego, Colin Stowell.

Citește și : O eroare de reglare a unui radar militar, la originea tragediei avionului ucrainean doborât în apropiere de Teheran(raport)