DISTRIBUIȚI
Twitter

Optsprezece pompieri şi un paznic şi-au pierdut viaţa într-un gigantic incendiu de pădure izbucnit în sud-vestul Chinei, au declarat marţi autorităţile, citate de AFP, potrivit agerpres.

Incendiul a fost raportat luni în provincia muntoasă Sichuan, „ameninţând direct siguranţa oraşului Xichang”, situat la circa 2.200 de kilometri de capitala Beijing, a declarat primăria pe reţelele de socializare.


Citește și: SUA instalează baterii Patriot în Irak

În imaginile difuzate de televiziunea naţională se pot vedea enormi nori de fum ridicându-se deasupra munţilor care înconjoară acest oraş -cu o populaţie de o jumătate de milion de locuitori – şi dând cerului culoarea portocalie.

Pe moment nu au fost precizate circumstanţele exacte ale deceselor.

Potrivit primăriei, circa 900 de pompieri au participat la eforturile de stingere a incendiului, iar 1.200 de persoane au fost evacuate.

Patru elicoptere şi peste 140 de vehicule de pompieri, au fost, de asemenea, mobilizate. Lupta împotriva flăcărilor continua marţi dimineaţă.

Citește și: Vicarul Romei este INFECTAT cu coronavirus

Mai multe alte incendii au izbucnit în ultimele zile în sudul Sichuanului, precum şi în provincia vecină, Yunnan, potrivit agenţiei Xinhua.

În urmă cu un an, în aprilie 2019, 27 de pompieri şi-au pierdut viaţa într-un incendiu de pădure în aceeaşi regiune.