DISTRIBUIȚI

Serviciile de intervenţie din Indonezia încearcă să stingă miercuri mai multe incendii de pădure violente care au izbucnit în patru provincii ale acestei ţări-arhipelag din Asia de Sud-Est. Autorităţile locale sunt îngrijorate din cauza fumului intens care poluează în fiecare an şi alte ţări din regiune, informează AFP, potrivit agerpres.

Provinciile Sumatra Sud, Riau (pe insula Sumatra), Kalimantan Vest şi Kalimantan Centru (în partea indoneziană a insulei Borneo) au decretat stare de „alertă-urgenţă”, afiliată nivelului de alertă maximală.


Citeşte şi: Phenianul anulează în ultima clipă o întâlnire cu vicele american la Pyeongchang

Sute de hectare de culturi agricole au fost distruse în ultimele săptămâni de incendii provocate adeseori prin arderea vegetaţiei, o tehnică primitivă folosită ca metodă de defrişare şi de fertilizare în zonele tropicale.

Mai multe avioane vor fi mobilizate pentru a difuza aerosoli în interiorul norilor cu scopul de a favoriza precipitaţiile, iar elicopterele indoneziene sunt pregătite pentru a deversa mari cantităţi de apă asupra terenurilor cuprinse de flăcări, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei naţionale de combatere a catastrofelor naturale, Sutopo Purwo Nugroho.

În fiecare an, Indonezia este devastată de incendii de pădure, care cuprind şi terenuri agricole. Insulele Sumatra şi Kalimantan sunt cele mai afectate de aceste flăcări, aprinse de cele mai multe ori în mod ilegal, cu scopul de a creştere suprafeţele dedicate plantaţiilor de palmieri. Indonezia este primul producător mondial de ulei de palmier.

Citeşte şi: Mai mulţi poliţişti din Mexic sunt anchetaţi după dispariţia a trei turişti