DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin cinci oameni au murit în incendiul care afectează de joi nordul Californiei în timp ce, mai la sud, staţiunea balneară Malibu este ameninţată de asemenea de flăcări care se propagă rapid, transmite sâmbătă AFP, potrivit Agerpres.

„Este datoria mea tristă să vă informez că bilanţul victimelor se ridică la nouă morţi”, a declarat vineri seară Korey Honea, şerifului din comitatul Butte.


Citește și : Forţele guvernamentale yemenite au preluat controlul celui mai mare spital din oraşul-port Hodeida

„Amploarea distrugerilor pe care le-am văzut este incredibilă şi ne frânge inimile”, a declarat şi Mark Ghilarducci, de la biroul serviciilor de urgenţă al guvernului Californiei.

Echipa şerifului din comitatul Butte a informat despre descoperirea joi a cinci victime în localitatea Paradise, la nord de capitala Sacramento, unde toţi cei 26.000 de locuitori primiseră ordin de evacuare.

„Potrivit primelor constatări, victimele se aflau în vehiculele lor” încercând să fugă, a precizat serviciul şerifului, adăugând că, din cauza arsurilor, acestea nu au putut fi identificate imediat, fiind nevoie de realizarea unei autopsii

Alte patru victime au fost găsite vineri, două în exteriorul unei case şi una la domiciliul său. Alte zeci de persoane sunt date dispărute.

Favorizat de vânturi violente care suflă de joi dimineaţa, incendiul numit ‘Camp Fire’ a devenit cel mai distrugător din istoria Californiei.

Flăcările au mistuit 6.700 de structuri şi peste 280 km2. Focul nu este controlat decât în proporţie de 5%, a informat vineri departementul des pompieri din California, Cal Fire.

În sudul Californiei, unde aproape 200.000 de persoane au primit ordin de evacuare, alte focare importante fac ravagii: unul în apropiere de Los Angeles şi altul în comitatul Ventura în apropiere de Thousand Oaks .

În apropiere de Los Angeles, oraşul Malibu este în stare de alertă din cauza violentului incendiu numit ‘Woolsey Fire’,care a izbucnit la 20 de km nord de staţiunea balneară.

Mai multe celebrităţi care locuiesc în această regiune exclusivistă precum Kim Kardashian, actriţa Alyssa Milano, cântăreaţa Lady Gaga sau cineastul mexican Guillermo del Toro au fost nevoiţi să-şi abandoneze reşedinţele.

Citește și : Trump: SUA doresc ”o Europă puternică”, dar ea trebuie să fie corectă

În Malibu au ars circa 30 de case, iar ‘Woolsey Fire’ a mistuit deja peste 50 km2 de vegetaţie. Cal Fire a difuzat imagini luate din elicopter care arată cum flăcările se propagă în sus pe dealuri, unde sunt construite vilele a numeroase vedete.

Potrivit TMZ, câştigătoarea olimpică şi personalitate de televiziune Caitlyn Jenner şi-a pierdut casa în incendiu.

Actorul Charlie Sheen a cerut ajutor pe Twitter pentru a-şi localiza părinţii, Janet şi Martin Sheen.

Un alt incendiu, numit ‘Hill Fire’, a ars 24 km2 de vegetaţie în Thousand Oaks, dar a reuşit să fie controlat vineri.

În total 2.200 pompieri luptă în continuare cu focarele active, susţinuţi de elicoptere şi de camioane-cisternă.

În septembrie, incendiul numit ‘Mendocino Complex’ a reuşit să fie controlat după aproape două luni de luptă cu flăcările. Aproximativ 190.000 de hectare au fost distruse, devenind cel mai mare incendiu de pădure din istoria recentă a statului.