DISTRIBUIȚI

Incendiile de vegetaţie care s-au dezlănţuit marţi în sud-vestul Franţei au distrus 16 locuinţe şi au pârjolit 6.000 de hectare de teren, forţând evacuarea a aproape 6.000 de persoane într-o regiune afectată deja luna trecută de incendii masive, informează Reuters, potrivit agerpres.

Franţa, asemenea restului Europei, se confruntă cu valuri de caniculă şi secetă care au provocat numeroase incendii de vegetaţie pe teritoriul continentului în ultimele două luni.


Citeşte şi: Republicanii ameninţă cu o anchetă privind percheziţia de la Mar-a-Lago – Black News

”Focul este violent şi s-a extins acum în departamentul Landes”, au precizat într-un comunicat autorităţile locale din departamentul viticol Gironde, adăugând că la faţa locului au fost mobilizaţi 500 de pompieri.

Departamentul Gironde din sud-vestul Franţei a fost afectat în luna iulie de două incendii de vegetaţie care au distrus peste 20.000 de hectare de pădure şi au dus la evacuarea a peste 40.000 de persoane.

Citeşte şi: Variola maimuţei: OMS deplânge atacurile împotriva maimuţelor în Brazilia – Black News

Şi alte regiuni din Franţa se confruntau marţi cu incendii active, în departamentele sudice Lozere şi Aveyron, unde au ars aproape 600 de hectare de vegetaţie şi unde ministrul de Interne, Gerald Darmanin, urmează să se deplaseze în cursul acestei zile.

Un alt incendiu a izbucnit în departamentul Maine-et-Loire, din vestul Franţei, unde 650 de hectare au fost pârjolite, iar 500 sunt ameninţate de flăcări, potrivit autorităţilor locale.