DISTRIBUIȚI

Cel puţin nouă persoane au murit şi peste 150.000 au fost evacuate din mai multe oraşe din statul american California, din cauza a două incendii majore de vegetaţie izbucnite joi, au anunţat autorităţile locale, citate de BBC şi Reuters, potrivit Mediafax.

Printre persoanele decedate se numără şi trei pompieri. Cel puţin 35 de persoane sunt considerate dispărute.


Citește și : Zeci de mii de persoane evacuate, în urma unui incendiu de vegetaţie care devastează nordul Californiei

Cinci persoane au murit în apropierea oraşului Paradise din nordul Californiei, după ce vehiculele în care se aflau au fost cuprinse de flăcări. Oraşul Paradise a fost distrus în mare parte de incendiu.

Primul incendiu, izbucnit joi în zona Camp Creek, s-a extins rapid vineri din cauza vântului puternic şi a ajuns la aproximativ 120 de kilometri de oraşul Sacramento. Cel puţin 6.700 de locuinţe au fost distruse.

Acesta s-a triplat ca dimensiune în ultimele 24 de ore, întinzându-se pe o suprafaţă de aproximativ 2.800 de hectare. Pompierii au reuşit să controleze incendiul în proporţie de doar 5%.

Autorităţile au anunţat că cel puţin 2.000 de clădiri au fost distruse în zonă.

Al doilea incendiu, izbucnit în zona Woolsey, la vest de Los Angeles, a forţat evacuarea oraşului Malibu. Incendiul se întinde pe o suprafaţă de peste 4.000 de hectare.

Citește și : Bilanţul victimelor surpării unor clădiri vechi la Marsilia creşte la opt morţi