DISTRIBUIȚI
lepoint.fr

Incendiile care s-au abătut peste statul australian Victoria timp de o săptămână au distrus mai mult de 30 de case si au ars aproape 70 de alte cladiri, cele mai multe focare fiind încă active, au anunţat sâmbătă autorităţile, relatează Reuters, scrie Mediafax.

Nu au fost raportate decese sau persoane rănite în incendii.


Un val de caniculă a produs cel mai călduros început de martie din istorie în jumătatea sudică a Australiei, o țară predispusă la incendii mortale ca urmare a unui relief îndepărtat, a temperaturilor ridicate din lunile de vară și pădurilor inflamabile de eucalipt.

Citește și : Turcia. Manifestantele de Ziua Femeii, întâmpinate de poliţie cu câini şi gaze lacrimogene (VIDEO)

„Este prea devreme pentru a face o estimare a pierderilor de până acum și întreaga dimensiune a pierderilor de proprietăți poate fi cunoscută peste câteva săptămâni”, a anunţat autoritatea de reglementare în domeniul asigurărilor într-un comunicat emis de directorul său general de comunicare, Campbell Fuller.

Mai mult de 100.000 de hectare de teren au fost arse în statul Victoria de la începutul lunii martie, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei de gestionare a situațiilor de urgență.

Citește și : Donald Trump se va întâlni cu Jair Bolsonaro la Casa Albă pe 19 martie

Condițiile meteorologice mai blânde din weekend ar trebui să ajute pompierii care încă se luptă cu aproximativ 17 de incendii în întreaga țară.