DISTRIBUIȚI

Pompierii italieni se luptă cu incendii masive de vegetaţie în nordul ţării şi pe insula Sicilia, au anunţat autorităţile, potrivit DPA, scrie agerpres.  

Mai multe unităţi de pompieri au fost mobilizate luni seară pentru a stinge un incendiu forestier izbucnit la vest de oraşul de la coasta Mării Adriatice Rimini.


Citește și : Flota rusă din Marea Neagră continuă să tragă cu rachete în Ucraina

Incendiul a pornit într-o regiune de drumeţii din municipalitatea Civitella di Romagna, în Forli-Cesena, a precizat marţi brigada de pompieri.

Serviciile de urgenţă au transportat zece persoane din regiunea afectată într-o zonă sigură. Într-o înregistrare video apărea fum dens deasupra acestei regiunii deluroase. Vânturile puternice au alimentat focul în repetate rânduri.

Pe populara insulă turistică Sicilia, pompierii se luptau marţi cu un incendiu de vegetaţie care a izbucnit în localitatea de coastă Trabia, la est de Palermo, în timpul nopţii.

Potrivit relatărilor din presa italiană, flăcările au ameninţat de asemenea mai multe clădiri rezidenţiale. Locatarii au fost evacuaţi din cauza pericolului de explozie a buteliilor cu gaz din clădire.

Uscăciunea provocată de secetă, precum şi neglijenţa şi incendierea premeditată se crede că ar fi principalele cauze ale focarelor.

Experţii bănuiesc că efectele schimbărilor climatice se află printre cauzele secetei care a cuprins Italia anul acesta.

Citește și : Armata rusă NU are nevoie să folosească arme nucleare în Ucraina

Potrivit datelor Sistemului european de informare privitor la incendiile de pădure (EFFIS) din 13 august, circa 42.000 de hectare au ars în Italia până acum anul acesta, mai multe decât media pentru această perioadă din ultimii 15 ani.

În calculele sale, EFFIS ia în considerare doar regiunile afectate de incendii cu o suprafaţă de cel puţin 30 de hectare.