DISTRIBUIȚI

Mai multe incendii de proporţii au ameninţat luni vieţile şi casele unora dintre locuitorii statului australian Western Australia (Australia de Vest), fiind emise avertizări care au vizat capitala statului, Perth, informează Xinhua, potrivit agerpres.

Departamentul Serviciilor de Pompieri şi de Urgenţă (DFES) a emis avertizări valabile pentru suburbiile Spectacles, Orelia, Medina, Naval Base, Postans, Kwinana Beach şi Hope Valley din oraşul Kwinana.


Citeşte şi: Nancy Pelosi rămâne preşedintele Camerei Reprezentanţilor în SUA

Un depozit de deşeuri industriale a fost afectat de unul dintre incendii, ceea ce a contribuit la emanarea de vapori periculoşi despre care autorităţile se tem că ar putea reprezenta o ameninţare la adresa sănătăţii publice.

Persoanelor care aveau posibilitatea să plece li s-a solicitat să evacueze zona, însă locuitorii aflaţi pe traiectoria imediată a incendiului din sudul capitalei Perth au fost sfătuiţi să se adăpostească. „Este prea târziu pentru a pleca; plecarea acum ar fi mortală. Fumul periculos este prezent în aer din cauza unui incendiu la o groapă de gunoi”, a indicat DFES într-un comunicat.

„Oamenii din zonă ar trebui să rămână înăuntru, să se ferească de fum sau de vapori, cu uşile şi ferestrele închise. De asemenea, aparatele de aer condiţionat ar trebui oprite”, a precizat DFES.

Citeşte şi: Sudanul, Egiptul şi Etiopia continuă negocierile pentru barajul de pe Nil

Locuitorii din zonele învecinate au fost sfătuiţi să fie vigilenţi şi să acţioneze dacă situaţia incendiilor active la sud şi sud-est de zona metropolitană a oraşului Perth se agravează.

Intervenţiile pompierilor sunt îngreunate de condiţiile meteo nefavorabile, o avertizare meteorologică fiind emisă în acest sens pentru unele zone din Perth Metropolitan şi Great Southern.

Biroul de Meteorologie (BoM) a prognozat viteze ale vântului de 50 până la 60 km/oră, în medie, cu rafale de până la 90 km/oră, considerate periculoase.