DISTRIBUIȚI
ktla.com

Un incendiu de vegetaţie arde necontrolat începând de duminică în Santa Rosa and San Jacinto Mountains National Monument, o zonă protejată din sudul statului american California, obligând autorităţile locale să ordoneze evacuări obligatorii ale comunităţilor montane din Pinyon Crest, o regiune aflată la sud de oraşul Palm Desert, informează DPA, potrivit agerpres.

Biroul Naţional Forestier din San Bernardino a anunţat duminică după-amiază că focarul Flats, raportat pentru prima oară în cursul dimineţii, arde complet necontrolat şi a devastat deja o suprafaţă de 0,9 kilometri pătraţi.


Citește și : Maia Sandu a mulţumit României pentru lotul de vaccin ajuns sâmbătă în R. Moldova: Datorită acestei donaţii ţara are vaccinuri

Autostrada 74 a fost închisă între punctele sale de joncţiune cu autostrada 371, situate în apropiere de Garner Valley şi Palowet Drive din Palm Desert.

Biroul Naţional Forestier din San Bernardino, Departamentul Californiei pentru Păduri şi Protecţie împotriva Incendiilor şi Departamentul de Pompieri din comitatul Riverside coordonează acţiunile ce vizează controlarea acestui incendiu.

Citește și : Tensiuni la summitul G7 între liderii UE şi Boris Johnson pe tema situaţiei din Irlanda de Nord

Localităţile Alpine Village şi Pinyon Pines sunt vizate de ordine de evacuare, iar taberele de camping Cactus Spring Trail, Pinyons şi Ribbonwood au fost închise.