DISTRIBUIȚI
Forbes

Autorităţile indoneziene au desfăşurat în teritoriu cel puţin 8.072 de persoane şi 34 de elicoptere pentru a stinge incendiile de pădure şi de vegetaţie care au devastat anumite zone din insulele Sumatra şi Borneo, a anunţat marţi un oficial local, citat de DPA, potrivit agerpres.

Incendiile au izbucnit în şase provincii, ridicând poluarea aerului în anumite regiuni la niveluri periculoase pentru sănătate, a declarat Agus Wibowo, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Gestionare a Dezastrelor Naturale.


Citește și : Boris Johnson: Iranul are ocazia să reia dialogul și să înceteze comportamentul distrugător din regiune

„Cel puţin 358 de focare active au fost detectate luni”, a precizat el.

Incendiile de pădure reprezintă un risc anual în Indonezia, iar valul de fum rezultat în urma lor afectează adeseori ţările învecinate Singapore, Malaezia şi Thailanda, unde poluarea aerului atinge niveluri considerate periculoase.

Un studiu realizat de cercetători de la universităţile Harvard şi Columbia a descoperit că peste 100.000 de oameni din Asia de Sud-Est ar fi murit prematur în 2015 ca urmare a incendiilor din Indonezia.

Cel puţin 25 de persoane au murit în incendiile din 2015, care au provocat pierderi economice estimate la 16 miliarde de dolari.

Citește și : Trump consideră că BoJo va fi un premier foarte bun: ‘Am așteptat șase ani să devină prim-ministru’