DISTRIBUIȚI
Tennis365.com

Numărul 2 mondial din tenis Novak Djokovic crede că organizatorii Openului Australiei ar trebui să ia în considerare amânarea primului turneu de Grand Slam al anului, dacă incendiile de vegetaţie şi fumul degajat de acestea ameninţă sănătatea jucătorilor, scrie news.ro .

„Dacă se ajunge la condiţii care afectează sănătatea jucătorilor, cred că trebuie să se ia în considerare amânarea Openului Australiei”, prevăzut în perioada 20 ianuarie – 2 februarie, a spus Djokovici.


Citește și : Iran, gata de RĂZBOI : a arborat steagul roşu deasupra unei moschei

El susţine că sunt multe lucruri în joc şi calendarul trebuie respectat, dar consieră că sănătatea jucătorilor este cea mai importantă.

Lumea tenisului, aflată în Australia pentru debutul sezonului, s-a mobilizat în vederea strângerii de fonduri pentru victimele incendiilor de vegetaţie, a doua zi după apelul lansat în acest sens de Nick Kyrgios.

Preşedintele Tennis Australia Craig Tiley a anunţat organizarea de evenimente pentru strângerea de fonduri la ATP Cup, Openul Australiei şi la alte turnee prevăzute în perioada următoare.

Citește și : Canada îi avertizează pe cetăţenii săi împotriva ‘riscurilor de atacuri’ în Orientul Mijlociu

De la începutul lunii septembrie, cel puţin 18 persoane au murit şi alte mii au fost evacuate din cauza incendiilor din Australia.

Organizatorii turneelor de tenis din Australia au anunţat că experţi medicali vor supraveghea condiţiile de joc şi meciurile vor fi suspendate dacă este cazul.