DISTRIBUIȚI
1tv.ge

Stoparea cursei înarmării ar putea începe cu distrugerea de către SUA a propriilor stocuri de arme chimice, a scris miercuri, pe Facebook, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, comentând apelul adresat Rusiei de către preşedintele american Donald Trump, pe contul său de pe Twitter, în vederea încetării cursei înarmării, informează TASS şi Reuters.

„O idee excelentă! Propunem să se înceapă cu distrugerea armelor chimice. A celor americane”, a notat Zaharova pe contul său de Facebook.


Citește și : În ciuda tuturor promisiunilor, mii de cetăţeni UE riscă să-şi piardă statutul legal în UK după Brexit

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a estimat miercuri, într-un mesaj pe Twitter, că relaţiile ruso-americane sunt la ora actuală mai proaste ca oricând, chiar mai proaste decât în timpul Războiului Rece. El a afirmat, însă, disponibilitatea SUA de a ajuta Rusia să depăşească dificultăţile economice, dar cu condiţia opririi „cursei înarmării”.

Occidentul, inclusiv SUA, a făcut să planeze ameninţarea unei riposte militare iminente împotriva regimului Bashar al-Assad după un presupus atac chimic în bastionul rebel din Douma, în apropiere de Damasc, atac imputat regimului, care însă neagă orice responsabilitate. Rusia, un aliat ferm al regimului sirian, dezminte de asemenea utilizarea de arme chimice de către Damasc şi a avertizat împotriva loviturilor care ar putea avea ‘consecinţe grave’.

De la începutul crizei, Moscova şi regimul sirian nu încetează să acuze Washingtonul şi puterile occidentale că încearcă să găsească un ‘pretext’ pentru a efectua lovituri împotriva Siriei.

Citește și : Trump revine cu un nou mesaj: ‘Relaţiile cu Rusia sunt mai proaste ca oricând!’

Moscova a recurs marţi seara la dreptul său de veto în Consiliul de Securitate împotriva unui proiect de rezoluţie american ce viza crearea unui mecanism de anchetă independent privind presupusa folosire a armelor chimice în Siria.