DISTRIBUIȚI
OnDMC

Statul australian Queensland (nord-est) a votat în favoarea legalizării eutanasiei voluntare, devenind al cincilea stat din Australia unde este permisă această procedură, relatează vineri dpa, potrivit agerpres.

Legea, care le va permite persoanelor eligibile accesul la eutanasie, ca opţiune suplimentară de a-şi pune capăt vieţii, a fost adoptată joi noaptea de parlamentul din Queensland.


Citeşte şi: Ucraina, vecina României, se prăbușește din cauza politicii dezastruoase a președintelui Zelensky! – Black News

Legea urmează să intre în vigoare la începutul lui 2023, iar desemnarea celor eligibili pentru această procedură se va face după „criterii stricte”, au asigurat autorităţile sanitare australiene.

Serviciul de sănătate din Queensland se va ocupa de stabilirea „formalităţilor clinice şi administrative complexe necesare pentru a înfiinţa un mecanism de eutanasie voluntară” în acest stat.

Şefa guvernului din Queensland, Annastacia Palaszczuk, a calificat adoptarea legii drept „un moment istoric”. „Este vorba de posibilitatea fiecăruia de a alege cum doreşte să-şi încheie viaţa cu demnitate”, a notat premierul într-un comunicat.

Citeşte şi:Franţa ANULEAZĂ o gală la Washington, după ce a pierdut ‘contractul secolului’ – Black News

„Demnitatea există la muncă, în familie şi între prietenii care te înconjoară. Trebuie să existe demnitate şi în moarte”, a adăugat ea.

Eutanasia voluntară este legală deja în statele Victoria, Australia de vest, Australia de sud şi Tasmania.