DISTRIBUIȚI
theaustralian.com.au

Un pompier voluntar a murit luni în timpul luptei cu incendiile de vegetaţie care fac ravagii în estul Australiei, a anunţat Serviciul Rural de Pompieri (RFS), citat de agenţia DPA, scrie agerpres.

Pompierul şi-a pierdut viaţa după ce autospeciala pentru stingerea incendiilor în care se afla s-a răsturnat în Jingellic, la 70 de kilometri est de oraşul Albury din statul New South Wales, se arată într-un mesaj publicat pe Twitter de RFS.


Citește și : Grecia vrea să ia parte la conferința internaţională dedicată Libiei

Alţi doi pompieri au suferit arsuri în acest incident. Se estimează că autospeciala s-a răsturnat ca urmare a rafalelor puternice de vânt.

”Un brav pompier şi-a pierdut viaţa protejând comunitatea de la est de Albury. Cuvintele nu sunt de ajuns în astfel de momente”, a scris pe Twitter premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian.

Acesta este al treilea deces al unui pompier voluntar de la izbucnirea incendiilor de vegetaţie, în luna octombrie.

90 de procente dintre pompierii care luptă cu cele câteva sute de focare de pe coasta de est sunt voluntari neplătiţi, persoane care lasă în urmă munca şi familiile pentru a-şi apăra comunităţile.

Albury se află în apropierea graniţei cu statul Victoria unde pompierii luptă cu noi incendii care au izbucnit luni în condiţiile unui val de caniculă extremă ce a cuprins continentul şi a condus la evacuarea a mii de persoane.

Peste 30.000 de persoane din regiunea East Gippsland din statul Victoria au primit ordin de evacuare luni, temperaturile în creştere şi rafalele de vânt riscând să înteţească trei incendii masive care au mistuit deja 130.000 hectare de pădure.

Citește și : China și Rusia propun ridicarea sancțiunilor impuse Coreii de Nord

Armata a fost chemată să ajute pompierii în lupta contra incendiilor masive care sunt în continuare active în apropiere de Sydney, conform unui anunţ emis vineri de Forţele de Apărare ale Australiei (ADF).