DISTRIBUIȚI
Europa FM

Un jurnalist mexican care relata despre infracţiuni şi grupările de traficanţi de droguri în nordul statului Sonora a murit vineri noaptea după ce a fost împuşcat mortal în casa sa din apropierea graniţei cu SUA, au informat autorităţile locale sâmbătă, scrie Reuters, scrie News.ro .

Santiago Barroso a fost împuşcat în repetate rânduri după ce atacatorul, necunoscut, a bătut la uşa sa de la intrare, a informat biroul procurorului. Barroso a murit ulterior la spital.


Citește și : 11 răniți în urma unui incendiu provocat de vestele galbene într-un imobil din centrul Parisului

Barroso lucra ca jurnalist în oraşul de graniţă San Luis Rio Colorado, la 32 de km distanţă de oraşul de graniţă american Yuma, din statul Arizona. El era gazda unei emisiuni locale de radio a site-ului de ştiri Red 563 şi scria pentru ziarul Contrasena.

Deşi nu este clar că uciderea sa are legătură cu munca sa, Barroso este al treilea jurnalist ucis în acest an în Mexic, una dintre cele mai periculoase ţări pentru jurnalişti.

Citește și : „Vestele galbene”: Primăria Parisului activează celula de criză pentru gestionarea protestelor

Alfonso Durazo, ministrul Securităţii din Mexic, a informat că guvernul federal se va implica în investigaţia privind moartea lui Barroso.

Conform Artcile 19, grupare care susţine dreptul la liberă exprimare, cel puţin 46 de jurnalişti au fost ucişi în Mexic din 2012 până în 2018.