DISTRIBUIȚI
Committee to Protect Journalists
A police cordon off the area of a multiple homicide in Tegucigalpa, Honduras, October 8, 2015. Assailants wearing balaclavas stormed into a garage and killed eight men in a gang-infested neighbourhood in the capital, local media reported. REUTERS/Jorge Cabrera - GF10000237889

Un jurnalist a fost asasinat, sâmbătă, în nord-vestul statului Honduras, devenind al 79-lea reporter ucis din 2011 în această ţară din America Centrală, informează Le Figaro, potrivit news.ro .

Edgar Joel Aguilar „a fost ucis” în timp ce se afla la frizer, în oraşul Copán, la circa 200 de kilometri de nordul capitalei Tegucigalpa.


Citește și : Cel puţin 40 de lideri jihadişti, ucişi într-un atac american în Siria

El era corespondent al canalului de televiziune HCH şi a devenit a 79-a victimă din 2001, când jurnalistul sportiv Aristides Soto a fost asasinat la San Pedro Sula.

Potrivit Comisariatului pentru drepturile omului din Honduras (Conadeh), 91 la sută din crimele comise contra jurnaliştilor, angajaţilor şi patronilor de presă rămân „nepedepsite”.

Citește și : Cel puţin patru morţi în urma prăbuşirii unui elicopter în Norvegia

Edgar Joel Aguilar primise ameninţări cu moartea, dar nu identificase autorii acestor mesaje.

Hondurasul este considerată, alături de Mexic, ca una dintre cele mai periculoase ţări pentru exercitarea meseriei de jurnalist.