DISTRIBUIȚI

Iranul a anunţat sâmbătă un nou deces provocat de noul coronavirus în această ţară, unde bilanţul victimelor acestei epidemii a ajuns la cinci, iar cel al persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut la 28, informează AFP, scrie agerpres.

„Avem zece noi cazuri confirmate de COVID-19”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului sănătăţii, Kianouche Jahanpour, la televiziunea de stat. „Una dintre cele 10 persoane infectate a decedat”, a adăugat el.


Citește și : O persoană a murit în Italia din cauza noului coronavirus

Purtătorul de cuvânt nu a precizat locul unde a avut loc decesul, însă a adăugat că opt dintre persoanele infectate cu noul coronavirus au fost internate în oraşul şiit sfânt Qom, situat la 150 kilometri sud de Teheran, iar două în capitala iraniană.

Miercuri, Iranul a anunţat primele două decese provocate de COVID-19, victimele fiind doi iranieni în vârstă din Qom, un oraş care găzduieşte un număr mare de studenţi şi de pelerini. Cele două decese au fost primele confirmate ca fiind provocate de noul coronavirus în Orientul Mijlociu.

De atunci, Iranul a testat 785 de cazuri suspecte, a precizat Jahanpour. „Cele mai multe cazuri sunt rezidenţi ai oraşului Qom sau persoane care care au călătorit acolo”, a completat el.

Citește și : Paşapoartele de culoare albastră revin în Marea Britanie

Joi, Irakul a interzis iranienilor intrarea pe teritoriul său, iar cetăţenilor săi deplasarea în Republica Islamică „până la o notificare ulterioară”.

De asemenea, Kuwait Airways, compania aeriană naţională din Kuweit, a anunţat că îşi va suspenda toate zborurile către Iran.