DISTRIBUIȚI
Coffee House - The Spectator

Ministrul britanic adjunct pentru Știință și Universități, Sam Gyimah, a demisionat vineri, fiind al șaselea membru al cabinetului Theresei May care demisionează în semn de protest față de înțelegerea privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează site-ul agenției Reuters, scrie Mediafax.

Gyimah, care în 2016 a votat pentru rămânerea Marii Britanii în UE, a declarat că înțelegerea făcută de Theresa May va afecta „vocea și dreptul de vot” al Londrei.


Citește și : Fostul preşedinte american George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani

„A devenit din ce în ce mai clar pentru mine că înțelegerea nu este în interesul național britanic, iar votând în favoarea acesteia înseamnă că ne îndreptăm spre eșec”, a declarat Gyimah.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici.

Prim-ministrul Theresa May încearcă să obțină aprobarea membrilor Parlamentului britanic. Votul va avea loc în data de 11 decembrie.

Citește și : Proteste la Buenos Aires împotriva summit-ului G20