DISTRIBUIȚI
REUTERS

Poliţia din Jakarta a anunţat luni că a reţinut încă 10 persoane sub acuzaţia că ar fi răspândit informaţii false despre epidemia cu noul coronavirus, transmite DPA, potrivit agerpres.

Persoanele reţinute vor trebui să răspundă la acuzaţii de răspândire de fake news şi de implicare în proliferarea discursului de ură pe reţelele de socializare şi în aplicaţii de mesagerie instant, conform unui purtător de cuvânt al poliţiei din Jakarta.


Citeşte şi: Trump este optimist: ‘Vom avea un vaccin până la sfârşitul acestui an’

Suspecţii ar fi răspândit zvonuri fără nicio legătură cu realitatea cu privire la mortalitatea din cauza noului coronavirus precum şi informaţii inexacte despre măsurile de închidere şi izolare. De asemenea, conform poliţiei, suspecţii ar fi scris comentarii insultătoare cu privire la autorităţi.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare pentru încălcarea legilor dure din Indonezia cu privire la informaţiile din mediul online.

În plus, poliţia a anunţat că investighează alte 400 de cazuri de răspândire de fake news în legătură cu noul coronavirus. De la începutul lunii martie, peste 100 de persoane au fost arestate în Indonezia pentru acuzaţii similare.

Indonezia a anunţat încă 395 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 19 decese în ultimele 24 de ore. Numărul total al cazurilor din Indonezia a ajuns la 11.587, iar numărul deceselor puse pe seama coronavirusului este de 864.

Citeşte şi: Jair Bolsonaro îi îndeamnă pe brazilieni să NU respecte măsurile de izolare

Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, le-a cerut luni autorităţilor să evalueze eficienţa măsurilor de închidere parţială impuse în anumite regiuni ale Indoneziei de luna trecută. „Trebuie să analizăm acest lucru, dacă măsurile sunt prea extreme sau prea relaxate”, a susţinut el.

În Indonezia adunările de oameni sunt interzise, activităţile comerciale considerate neesenţiale sunt închise şi au fost impuse restricţii cu privire la călătorii.