DISTRIBUIȚI

Înăsprirea restricţiilor antiepidemiologice în Franţa, adoptate pentru a limita evoluţia pandemiei de coronavirus, a determinat o creştere uriaşă a numărului de persoane care îşi fac programări pentru a se vaccina cu doze de supra-rapel („booster”) ale unor vaccinuri anti-COVID-19, informează vineri DPA, potrivit agerpres

Peste 1,2 milioane de francezi şi-au făcut programări pe platforma Doctolib doar în cursul zilei de joi, potrivit unui anunţ făcut vineri de administratorii acestui site. Toţi rezidenţii francezi cu vârste de peste 18 ani sunt îndemnaţi să se vaccineze cu doze „booster”, dacă au trecut cel puţin cinci luni de la precedenta lor inoculare.


Citește și : Australia acuză China de acţiuni ALARMANTE în contrast cu retorica pacifistă

Unul dintre motivele care explică această creştere a numărului de programări la vaccinare constă în înăsprirea restricţiilor sanitare care vor invalida paşaportul COVID-19 pentru orice francez care nu a primit o doză „booster” în următoarele şapte luni după vaccinarea cu doza precedentă.

Pentru francezii de peste 65 de ani, care au fost îndemnaţi de mai multe săptămâni de autorităţi să se vaccineze cu doze „booster”, noile reguli se vor aplica începând din 15 decembrie, iar pentru rezidenţii de peste 18 ani începând din data de 15 ianuarie 2022.

Persoanele din Franţa vor putea să viziteze restaurante, să asiste la evenimente publice şi să călătorească cu avionul sau cu trenul pe distanţe lungi doar cu acel paşaport sanitar care dovedeşte că posesorii lui s-au vaccinat anti-COVID-19, au trecut prin boală sau deţin un rezultat negativ la un test COVID-19.

Citește și : Soţii Biden au petrecut Ziua Recunoştinţei în casa unui prieten multimilionar

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în Franţa în ultimele săptămâni. Incidenţa la şapte zile – numărul noilor infecţii confirmate într-o săptămână la 100.000 de locuitori – a rămas în jurul pragului de 200.