DISTRIBUIȚI
Twitter

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului se va deplasa în Venezuela între 19 şi 21 iunie, unde se va întâlni cu preşedintele Nicolas Maduro şi cu principalul opozant al acestuia, preşedintele Adunării Naţionale, Juan Guaido, a anunţat vineri biroul său, potrivit AFP, potrivit agerpres.

Caracasul a invitat-o pe Michelle Bachelet în urmă cu mai multe luni, însă Înaltul Comisar a explicat presei că această vizită nu putea avea loc fără anumite garanţii, pe care totuşi ONU nu le-a detaliat.


Citește și : Trump revine asupra declaraţiei sale privind eventualul ajutor străin împotriva unui contracandidat

În cursul vizitei sale, fosta preşedintă chiliană are prevăzută o întâlnire cu preşedintele venezuelean, precum şi cu liderul Parlamentului, care este de asemenea recunoscut ca preşedinte interimar de peste 50 de ţări, între care şi SUA.

„Ea va discuta de asemenea cu un anumit număr de miniştri şi de funcţionari guvernamentali, precum şi cu preşedintele Curţii Supreme” şi cu „procurorul general”, a transmis Înaltul Comisariat într-un comunicat.

Ea se va întâlni şi cu „victime ale abuzurilor şi încălcărilor asupra drepturilor omului, precum şi cu apropiaţii lor”, se mai precizează în comunicat.

Venezuela traversează o gravă criză economică şi suferă de penurii de hrană şi de medicamente, pe fondul continuării disputei dintre Nicolas Maduro şi Juan Guaido.

Opoziţia consideră frauduloase alegerile prezidenţiale din mai 2018 care i-au permis socialistului Nicolas Maduro să se menţină la putere. Caracasul atribuie criza economică „războiului economic” declanşat de Statele Unite pentru a-l înlătura de la putere.

Aproximativ 3,3 milioane de persoane au fugit din Venezuela de la începutul lui 2016 din cauza crizei, conform ONU.

Citește și : R.Moldova: Dodon cere Curţii Constituţionale să-şi revizuiască ultimele decizii, după demisia guvernului Filip