DISTRIBUIȚI
archive.almanar.com.lb

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, şi-a exprimat miercuri îngrijorarea faţă de sancţiunile americane împotriva Venezuelei, apreciind că criza umanitară din această ţară s-ar putea agrava, transmite Xinhua, potrivit agerpres.

„Deşi această criză economică şi socială omniprezentă şi devastatoare a început înaintea impunerii primelor sancţiuni economice în 2017, sunt îngrijorată că recentele sancţiuni asupra transferurilor financiare legate de vânzările de petrol venezuelean în Statele Unite ar putea contribui la agravarea crizei economice”, a declarat Bachelet la cea de-a 40-a sesiune a Consiliului Drepturilor Omului.


Citește și: Ani grei de închisoare pentru zeci de avocați turci

Reprezentanta ONU a susţinut că sancţiunile pot avea „repercusiuni asupra drepturilor fundamentale şi bunăstării oamenilor” şi a avertizat că impactul crizei asupra drepturilor omului este atât de puternic şi de grav încât constituie „un factor destabilizator îngrijorător în regiune”.

Departamentul Trezoreriei SUA a adăugat marţi pe lista entităţilor venezuelene sancţionate compania de stat a mineritului aurifer. A fost cea de-a şasea rundă de sancţiuni împotriva regimului de la Caracas, începând din ianuarie.