DISTRIBUIȚI

În Viena va începe ‘de îndată’ administrarea vaccinului de la AstraZeneca împotriva COVID-19 şi locuitorilor cu vârsta de 65 de ani şi peste, au comunicat miercuri autorităţile capitalei austriece, în pofida anunţurilor iniţiale despre o lipsă de date privind eficacitatea acestuia la vârstnici, transmit dpa şi APA, potrivit agerpres

Decizia survine la scurt timp după ce Franţa a extins administrarea acestui vaccin la persoanele între 65 şi 75 de ani.


Citește și : Germania respinge criticile UE privind restricţiile impuse la frontiere

‘În prezent este vorba despre viteză şi ştim că vaccinul de la AstraZeneca este eficient şi în cazul persoanelor mai în vârstă’, a declarat Michael Binder, directorul medical al Asociaţiei spitalelor din Viena, într-o conferinţă de presă.

Tot miercuri, guvernul austriac a anunţat că un focar cu varianta sud-africană a coronavirusului, apărut în landul Tirol, va fi combătut printr-o campanie de vaccinare în masă.

Într-un proiect pilot, districtul Schwaz va primi 100.000 de doze de vaccin, ce vor fi livrate cu sprijinul UE, a indicat guvernul.

Imunizarea adulţilor din Schwaz, district cu aproximativ 84.000 de locuitori, cu vaccinul de la Pfizer/BioNTech va începe săptămâna viitoare.

Citește și : Generaţia Identitară a fost DIZOLVATĂ în Franţa

 

Scopul proiectului pilot este strângerea de date despre eficienţa acestui vaccin împotriva variantei sud-africane a SARS-CoV-2.

În alte părţi ale Austriei, până acum au fost vaccinate doar persoane în vârstă şi cu boli cronice.