DISTRIBUIȚI
A Russian reservist looks through a bus window during his departure for a base in the course of partial mobilisation of troops, aimed to support the country's military campaign in Ukraine, in the town of Gatchina in Leningrad Region, Russia October 1, 2022. REUTERS/Igor Russak

În Rusia începe campania obişnuită de recrutare de primăvară, a anunţat sâmbătă site-ul de ştiri RBK, preluat de dpa, potrivit agerpres

Sursa respectivă precizează că decretul privind operaţiunea a fost semnat de preşedintele Vladimir Putin şi îl citează pe contraamiralul Vladimir Ţimlianski din Marele Stat-Major, potrivit căruia vor fi chemaţi sub arme circa 147.000 de tineri din cei 700.000 încorporabili.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

Ţimlianski a subliniat că noii recruţi nu vor fi trimişi să lupte în Ucraina. El a declarat vineri că, pentru prima dată, convocările vor fi trimise de districtele militare şi sub formă electronică; până acum, ordinele erau trimise doar prin poştă, procedură care va continua acolo unde nu există mijloace informatice.

Campania de recrutare este prima din cele două programate anul acesta şi se va încheia în 15 iulie.

Serviciul militar cu durata de cel puţin un an este obligatoriu pentru cetăţenii ruşi de sex masculin cu vârste între 18 şi 27 de ani.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk