DISTRIBUIȚI
About Hungary

În regiunea bulgară Stara Zagora au fost impuse marţi restricţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru a combate răspândirea coronavirusului, a anunţat guvernatoarea regiunii, Ghergana Mikova, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ea a semnat un ordin prin care se interzice locuitorilor şi vizitatorilor să-şi părăsească casele sau locaţiile între orele 21.00 şi 05.00. Excepţii vor fi făcute doar pentru lucrătorii care lucrează în ture şi pentru persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă.


Citește și : Guvernul Thailandei a emis un avertisment împotriva glumelor de 1 Aprilie despre coronavirus

Regiunea Stara Zagora, situată în sudul ţării, are o populaţie cu peste 320.000 de locuitori. Luni, ţara balcanică a anunţat 399 de cazuri de infectare cu coronavirus confirmate şi opt decese. Autorităţile medicale din Stara Zagora au raportat luni trei cazuri.

Cu două săptămâni în urmă, oraşul bulgar Kozlodui, locul în care se află singura centrală nucleară a ţării, a impus, de asemenea, restricţii de circulaţie în timp ce staţiunea Bansko a fost plasată în izolare timp de două săptămâni, măsură care se încheie marţi.

Primarul din Stara Zagora, al şaselea cel mai mare oraş din Bulgaria, a declarat că numai proprietarii de câini vor avea voie să-şi plimbe animalele de companie în apropierea zonei în care locuiesc.

Bulgaria a interzis deja accesul în parcuri şi a restricţionat călătoriile neesenţiale între localităţi şi oraşe.

Citește și : Grecia confirmă primul caz de coronavirus printre refugiaţi