DISTRIBUIȚI
AP

Un oficial de rang înalt din Departamentul Apărării SUA a declarat marţi că în războiul din Ucraina şi-au pierdut viaţa până acum între 2.000 şi 4.000 de militari ruşi, informează AFP, potrivit agerpres

Audiat într-o comisie a Congresului Statelor Unite, general-locotenentul Scott Berrier, şeful Agenţiei de Informaţii pentru Apărare, a precizat că estimarea trebuie privită cu prudenţă, deoarece a fost făcută pe baza mai multor surse.


Citește și :  Un parlamentar leton a plecat în Ucraina să lupte cu invadatorii ruşi

În 2 martie, Ministerul Apărării rus a comunicat un bilanţ de 498 de soldaţi ruşi ucişi în „operaţiunea specială” din Ucraina.

Directorul CIA (Agenţia Centrală de Informaţii a SUA), William Burns, a explicat în cadrul aceleiaşi audieri în Congres că invazia Rusiei în Ucraina este rezultatul unei „convingeri personale profunde” a preşedintelui rus Vladimir Putin, care a nutrit mulţi ani „un amestec exploziv de nemulţumiri şi ambiţie”.

Burns a apreciat că este „probabil” ca liderul de la Kremlin să intensifice eforturile de război şi să încerce să zdrobească armata ucraineană, fără a ţine cont de pierderile civile.

Citește și : Partidul lui Putin cere naţionalizarea fabricilor ale căror companii au plecat din Rusia

Şeful CIA şi-a exprimat însă convingerea că ucrainenii vor continua să reziste „înverşunat şi eficient”.