DISTRIBUIȚI
Moskva News Agency

La Moscova s-a deschis vineri seara cel mai mare patinoar în aer liber din capitala Rusiei, în pofida pandemiei de COVID-19, relatează sâmbătă Reuters , potrivit agerpres.  

Patinoarul, aflat în parcul de distracţii VDNKh din nordul Moscovei, şi-a deschis porţile, în pofida creşterii numărului de cazuri de coronavirus după luna septembrie, oraşul cu peste 12,5 milioane de locuitori raportând cu regularitate un număr record de infectări.


Citește și : Israelul se află în spatele asasinării lui Mohsen Fakhrizadeh (NYT)

Sâmbătă, autorităţile ruse au anunţat 27.100 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 7.320 la Moscova, în timp ce 510 persoane au murit în ultimele 24 de ore la nivel naţional.

Persoanele care au venit să patineze au declarat că se simt în siguranţă, având în vedere că toată lumea a purtat măşti şi mănuşi de protecţie în partea acoperită a patinoarului şi li s-a măsurat temperatura la sosire. Majoritatea persoanelor nu purtau însă măşti pe gheaţă, în aer liber.

„Am trecut prin toate vestiarele purtând măşti. Nu este deloc înfricoşător”, a declarat Olga Glazunova, care a venit la deschiderea patinoarului vineri seara.

Citește și : Pompeo: Departamentul de Stat va facilita tranziţia pentru instalarea Administraţiei Joe Biden

„Este foarte bine să patinezi. Poţi să simţi venirea iernii şi a Anului Nou”, a afirmat la rândul său Svetlana Makarova.

Alte persoane sosite au afirmat că nu au putut rezista când au auzit de deschiderea patinoarului deşi le este teamă de pericolul infectării cu coronavirus. „Este înfricoşător, însă am vrut să patinăm”, a afirmat un alt locuitor al capitalei ruse.