DISTRIBUIȚI
REUTERS

Taj Mahal, principala atracţie turistică din India, se va redeschide pe 21 septembrie, cu reguli sanitare stricte, după mai bine de şase luni de pauză din cauza pandemiei de COVID-19, au anunţat marţi autorităţile, în contextul în care numărul contaminărilor a crescut în această ţară, informează DPA, potrivit agerpres.

”Taj Mahal se va redeschide pe 21 septembrie”, a declarat pentru AFP Amit Srivastava, director adjunct în cadrul Ministerului Turismului statului Uttar Pradesh (nord). ”Toate protocoalele referitoare la afecţiunea COVID-19, precum purtarea măştilor şi distanţarea fizică, vor fi aplicate”.


Citește și: Rafael Correa NU scapă de închisoare! Curtea Supremă din Ecuador îi menține sentința grea

Acesta a precizat că numărul zilnic de vizitatori va fi limitat la 5.000, în comparaţie cu media obişnuită de circa 20.000 de persoane.

Taj Mahal, un mausoleu din marmură construit de împăratul mogul Shah Jahan în memoria mult iubitei sale soţii Mumtaz Mahal, decedată în 1631, şi-a închis porţile la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de COVID-19.

India, a doua ţară cea mai populată din lume, cu 1,3 miliarde de locuitori, a depăşit luni Brazilia ocupând locul al doilea mondial în ceea ce priveşte numărul de cazuri (4,2 milioane), după Statele Unite.

Citește și: Washingtonul acuză China de HĂRȚUIREA jurnaliștilor străini

Taj Mahal este situat în oraşul Agra, din statul Uttar Pradesh, unul dintre statele indiene cele mai grav afectate, cu peste 270.000 de cazuri înregistrate până în prezent.

India, care a înregistrat începând cu luna august bilanţuri zilnice record de cazuri, depune eforturi în încercarea de a-şi redeschide activităţile, în contextul în care economia sa a fost grav afectată de criza sanitară.