DISTRIBUIȚI
The Local

Membrii parlamentului german au călătorit pe distanţe mult mai lungi pe calea aerului în 2018, în comparaţie cu anul 2017, potrivit presei locale, citată sâmbătă de dpa, scrie agerpres.

În exercitarea atribuţiilor, parlamentarii au zburat în total pe o distanţă de 14,6 milioane de kilometri, au relatat ziare din grupul media Funke, care au citat un raport al conducerii Bundestagului. Comparativ, cifra pentru anul 2017 a fost de 11,9 milioane de kilometri.


Citește și : Cel puţin 22 morţi după o alunecare de teren în estul Myanmar

Făcând o medie, fiecare legiuitor din cei 709 câţi numără parlamentul german a zburat 21.000 de kilometri în 2018, ceea ce echivalează cu un zbor dus-întors pe ruta Germania – Singapore.

Potrivit calculelor făcute de organizaţia Atmosfair, ca rezultat al acestor zboruri în total au fost emise circa 4.000 de tone de dioxid de carbon.

Este făcută şi o distincţie între zborurile efectuate în contextul unor delegaţii parlamentare şi cele făcute la iniţiativa parlamentarilor şi decontate ulterior de către legislativul federal.

Citește și : Taifunul Lekima face ravagii în China – Cel puţin 13 morţi şi 16 persoane dispărute

Potrivit cotidianului de largă circulaţie Bild, Verzii au avut cele mai numeroase zboruri individuale la numărul de parlamentari: din toamna lui 2017, cei 67 de parlamentari ecologişti au zburat de 126 de ori, adică 1,9 zboruri de parlamentar. La nivelul tuturor partidelor, media a fost de 1,2 zboruri de parlamentar.