DISTRIBUIȚI
The Straits Times

În Duminca Floriilor, preoţii din Filipine i-au binecuvântat din maşină sau dintr-un triciclu pe credincioşii catolici plasaţi în izolare ca urmare a pandemiei de coronavirus, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cu ocazia sărbătoririi duminică a Floriilor, care deschide Săptămâna Mare ce precedă Paştele catolic, preoţii au făcut semnul crucii şi i-au binecuvântat pe cetăţenii aliniaţi în faţa caselor lor într-un cartier din Manila.


Citește și : Bilanțul deceselor de COVID-19 în Europa

„Sărbătorile de Paşte continuă, în pofida răspândirii virusului”, a declarat Bong Sosa care a participat la această ceremonie neobişnuită, cu faţa protejată de o mască confecţionată artizanal.

Jumătate dintre cei 110 milioane de locuitori ai arhipelagului, precum şi cei din Manila, sunt în izolare în casele lor. Capitala se află în cea de-a patra săptămână de carantină.

Filipine a înregistrat 3.094 cazuri de Covid-19 şi 144 decese, cifre care ar urma să crească în urma politicii de intensificare a testărilor.

Citește și : Coronavirus în SUA: 300.000 de cazuri înregistrate și peste 8.000 de morţi

Paştele este o sărbătoare importantă în Filipine, unde o majoritate de 80 de milioane de catolici petrec în general alături de familie, adesea departe de capitală, acest eveniment religios.

Anul acesta, ca urmare a măsurilor adoptate pentru a combate răspândirea noului virus, deplasările au fost restricţionate.