DISTRIBUIȚI
defence world

Guvernul german a aprobat exporturi de arme către Turcia în valoare de cel puţin 25 de milioane de euro de la începutul lui 2017, conform unui document al Ministerului Economiei consultat de agenţia de presă dpa, relatează şi agerpres.

În perioada ianuarie-august, guvernul german a aprobat 99 de livrări de arme, în valoare de cel puţin 25,36 de milioane de euro, conform unui răspuns al Ministerului Economiei la o solicitare a Partidului Verzilor, de opoziţie.


Citeşte şi: Hoţii şi-au făcut de cap în timpul uraganului. Magazinele au fost DEVASTATE – VIDEO

Documentul nu precizează valoarea a două din cele 99 de tranzacţii, ceea ce înseamnă că valoarea totală a exporturilor este foarte probabil mai mare.

„Aceste tranzacţii continuă ca de obicei, astfel că Ankara nu mai ia în serios ameninţările Berlinului”, a spus Ozcan Mutlu, parlamentarul Partidului Verzilor care a înaintat solicitarea.

Volumul livrărilor de arme este semnificativ mai scăzut decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când 158 de transporturi în valoare totală de 69,3 milioane de euro au fost aprobate, conform documentului.

Mai mulţi cetăţeni germani au fost prinşi în valul de arestări declanşat în urma tentativei loviturii de stat a unei facţiuni a armatei turce anul trecut, ceea ce a făcut ca relaţiile deja tensionate dintre Berlin şi Ankara să ajungă la un minim istoric.

„Guvernul federal trebuie să îşi urmeze vorbele cu fapte, pentru a-i proteja pe cetăţenii germani din Turcia”, a spus Mutlu.