DISTRIBUIȚI

Numărul miliardarilor din China a crescut în ultimul an într-un ritm de trei ori mai intens decât în Statele Unite ale Americii, cu averi dobândite din industria divertismentului online şi din afaceri cu medicamente, în contextul epidemiei gripale Covid-19, arată un clasament prezentat de Reuters, scrie mediafax.

Zona Marii Chine, care include China continentală, Hong Kong şi Taiwan, a generat 182 de miliardari noi în intervalul 1 februarie 2019 – 31 ianuarie 2020. Astfel, numărul miliardarilor chinezi a ajuns la 799, conform Clasamentului Hurun 2020 privind Oamenii Bogaţi. În aceeaşi perioadă, în Statele Unite au apărut 59 de miliardari noi.


Citește și : Huawei construieşte prima sa fabrică europeană în Franţa

În pofida faptului că epidemia gripală afectează economia Chinei, a doua ca mărime din lume, există factori care stimulează creşterea valorii companiilor chineze specializate în educaţie online, jocuri online şi producerea de vaccinuri, notează raportul.

În contextul măsurilor de carantină luate din cauza virusului gripal, solicitările pentru servicii online au crescut în China, stimulând veniturile unor miliardari precum Robin Li of Baidu, proprietarul popularei platforme de jocuri online iQiyi.

Au avut rezultate bune şi antreprenori specializaţi în producerea de vaccinuri, inclusiv An Kang, de la Hualan Biological Engineering, şi Jiang Rensheng, patronul Zhifei Biological Products.

Citește și : Rusia suspendă unele zboruri spre şi dinspre Iran

„China are în prezent mai mulţi miliardari decât SUA şi India împreună”, remarcă Rupert Hoogewerf, preşedintele institutului care elaborează Clasamentul Hurun. Conform clasamentului, în Statele Unite sunt 629 de miliardari, iar în India 137.

Printre antreprenorii deveniţi miliardari în China se numără Cheng Xianfeng, de la producătorul de medicamente Yifan Xinfu Pharmaceutical, şi Shen Ya, de la grupul de retail Vipshop.