DISTRIBUIȚI

Statul Western Australia a anunţat restricţii la comercializarea băuturilor alcoolice în încercarea sa de a preveni înmulţirea problemelor legate de consumul de alcool, care ar epuiza resursele forţelor de ordine şi ale serviciilor de urgenţă şi ar pune presiune pe sistemul de sănătate, informează DPA, potrivit agerpres.

În urma aplicării restricţiilor, fiecare persoană va putea cumpăra doar un bax de bere, cidru sau alte specialităţi gata preparate, trei sticle de vin, un litru de băuturi spirtoase sau un litru de vin fortificat.


Citește și: Senatul american îi face pofta lui Trump: Acord ISTORIC de 2.000 miliarde de dolari pentru relansarea economiei

Clienţii pot, de asemenea, achiziţiona o combinaţie dintre aceste pachete. Western Australia este primul stat australian care impune restricţii la vânzarea de alcool în magazine.

„Nerespectarea acestor reguli poate fi urmată de sancţiuni”, a precizat miercuri Asociaţia comercianţilor de băuturi alcoolice din Western Australia.

Potrivit autorităţilor, restricţiile au drept scop reducerea achiziţiilor în cantităţi mari şi prevenirea problemelor generate de consumul de alcool în timpul pandemiei de coronavirus. Măsura se va aplica începând de miercuri noapte timp de două săptămâni, cu posibilitatea de a fi prelungită.

„Este o măsură rezonabilă de precauţie pe perioada stării de urgenţă. Se referă la garantarea siguranţei publice”, a declarat miercuri Mark McGowan, premierul Western Australia, în faţa reporterilor din Perth.

„Ştim că sunt momente stresante pentru comunitatea noastră şi nu vrem ca oamenii să cumpere în exces. Am văzut cum s-a întâmplat cu alte produse alimentare şi de consum şi am fost înştiinţat că sunt persoane care îşi umplu coşurile de cumpărături cu alcool”.

McGowan a subliniat că măsura nu este o interdicţie, întrucât rezidenţii pot teoretic să achiziţioneze până la 100 de doze standard de alcool în fiecare zi.

Citește și: CUTREMUR puternic în Rusia. Pericolul producerii unui tsunami se menţine!

„Problemele legate de consumul de alcool risipesc o cantitate uriaşă de resurse din sistemul nostru de sănătate, pe care pur şi simplu nu ne putem permite să le irosim în contextul pandemiei de COVID-19”, a mai precizat oficialul australian într-o declaraţie ulterioară.

În Western Australia, un stat cu 2,5 milioane de locuitori, au fost confirmate 205 cazuri de coronavirus. Western Australia şi-a închis graniţele cu statele australiene învecinate.