DISTRIBUIȚI

Vicepreşedinta americană Kamala Harris a făcut apel sâmbătă ca tot mai multe persoane să se vaccineze, în ajunul marcării Zilei Naţionale a SUA, şi a apreciat că aceasta este o ocazie de revedere cu cei dragi după luni întregi de restricţii antiepidemice provocate de coronavirus, transmite EFE, potrivit agerpres

„Trebuie să vaccinăm mai multe persoane”, a declarat Harris în timpul unei vizite la Las Vegas, în Nevada, stat care – potrivit lui Harris – a înregistrat săptămâna trecută cel mai mare număr de cazuri de contagiere cu COVID-19 şi spitalizări din cauza virusului, în special în rândul persoanelor nevaccinate. „Este timpul să ne suflecăm mânecile şi să ne vaccinăm”, a insistat ea.


Citește și : Putin aprobă noua Strategie de Securitate Naţională a Rusiei

Harris a subliniat că Statele Unite sărbătoresc Ziua Naţională, pe 4 iulie, dar şi rezistenţa şi faptul că „ne întoarcem la muncă”, vorbind despre crearea de 850.000 de noi locuri de muncă doar în luna iunie. În opinia lui Harris, „a te vaccina este sigur” şi „un act de solidaritate” faţă de aproapele nostru.

SUA vor sărbători 4 iulie departe de obiectivul pe care şi l-a stabilit preşedintele Joe Biden, care îşi propusese ca 70% dintre adulţi să fi primit deja cel puţin o doză de vaccin anticoronavirus până la această dată. Apelurile la imunizare s-au înmulţit în rândul autorităţilor din cauza faptului că varianta Delta, detectată pentru prima dată în India, reprezintă în prezent 25% din noile cazuri de contagiere în SUA, după cum a dezvăluit joi directoarea Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

Citește și : Tadjikistan decretează vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele de peste 18 ani