DISTRIBUIȚI

Mai multe focare de variola maimuţei au fost izolate în timpul pandemiei de coronavirus, în timp ce atenţia lumii era concentrată în altă parte, a indicat joi cea mai importantă agenţie de sănătate publică din Africa, potrivit Reuters şi agerpres.

Câteva cazuri de variola maimuţei, care provoacă febră şi o erupţie cutanată caracteristică, cu umflături, au fost raportate sau sunt suspectate în Marea Britanie, Portugalia, Spania şi Statele Unite.


Citeşte şi: Coreea de Nord se pregăteşte să facă un test nuclear chiar în timpul vizitei lui Biden în regiune – Black News

Boala, care se răspândeşte prin contact apropiat cu persoanele infectate şi a fost descoperită pentru prima dată la maimuţe, apare în principal în Africa de Vest şi Centrală şi se răspândeşte doar rareori în alte părţi.

Directorul interimar al Centrului african pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (Africa CDC) a declarat că, începând din anul 2020, au fost observate şi izolate focare de variola maimuţei în Republica Democratică Congo, Nigeria, Camerun şi Republica Centrafricană.

Citeşte şi: Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit cu Anthony Blinken la New York – Black News

„În timpul pandemiei am avut mai multe focare de variola maimuţei pe continent. Ne aşteptăm, de asemenea, să apară şi alte focare şi le vom gestiona în modul obişnuit”, a precizat Ahmed Ogwell Ouma în cadrul unui briefing săptămânal.

„Suntem însă îngrijoraţi de multiplele ţări din afară, în special din Europa, care înregistrează aceste focare de variola maimuţei. Ar fi foarte utile să fie împărtăşite cunoştinţele cu privire la sursa acestor focare”, a adăugat acesta.