DISTRIBUIȚI
© Bloomberg

Nivelul de imunitate la COVID-19 al populaţiei Japoniei a ajuns la aproximativ 90% în majoritatea zonelor după un val Omicron recent, cu toate că acesta va scădea probabil în câteva luni, conform unui studiu publicat marţi, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Acest nivel al aşa-numitei „imunităţi de turmă” reflectă stadiul în care se află protecţia parţială oferită atât prin infectarea pe cale naturală, cât şi prin vaccinare, conform Fundaţiei din Tokyo pentru cercetare în domeniul politicilor, care a estimat situaţia din 12 dintre cele mai populate prefecturi din Japonia.


Citește și: NASA a lovit intenţionat un asteroid, o premieră pentru omenire – Black News

Locuitorii din Tokyo, Osaka şi prefectura sudică Okinawa şi-au dobândit cea mai mare parte a imunităţii prin contagiune pe fondul numărului mare de cazuri de infectare din acele zone, cu precădere în timpul celui de-al şaptelea val de cazuri care a atins apogeul luna trecută, au descoperit cercetătorii.

Aproximativ 65% din populaţia Japoniei a primit cel puţin o doză de rapel a unui vaccin împotriva COVID-19, comparativ cu aproximativ 33% în Statele Unite, conform datelor guvernamentale.

Citește și: Mexicanii cer dreptate pentru cei ’43’ de la Ayotzinapa: ‘Armata ŞTIE!’ – Black News

Japonia a început săptămâna trecută să distribuie doze de rapel adaptate pentru a ţinti tulpina Omicron a virusului.

În Japonia, intervalul dintre administrarea dozelor de rapel este în prezent de cinci luni, deşi acesta poate fi prea lung pentru a oferi protecţie vârstnicilor şi grupurilor vulnerabile în cazul în care un al optulea val prognozat se va manifesta spre sfârşitul anului, au notat cercetătorii.