DISTRIBUIȚI
captura RT

Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat joi, la Beirut, că implicarea Hezbollah ‘în conflictele regionale’ ameninţă ‘securitatea Libanului’ şi are ‘efecte destabilizatoare asupra regiunii’, relatează AFP.

Hezbollah, puternică mişcare şiită libaneză sprijinită de Iran, este acuzată mai ales pentru rolul său în conflictul care a devastat Siria începând din 2011, unde combatanţii grupării luptă alături de forţele regimului lui Bashar al-Assad, conform agerpres.


‘Implicarea Hezbollah în conflictele regionale ameninţă securitatea Libanului şi are efecte destabilizatoare asupra regiunii’, a declarat Tillerson în cadrul unei conferinţe de presă alături de premierul libanez Saad Hariri.

Citește și : SUA : Atacurile armate din mediul şcolar se repetă aproape săptămânal

‘Prezenţa sa în Siria a contribuit la vărsarea de sânge, la deplasarea oamenilor nevinovaţi şi a întărit regimul barbar al lui Assad’, a mai spus el.

Justiţia americană a instituit în ianuarie o echipă specială însărcinată cu investigarea presupusei finanţări a ‘narcoterorismului’ de către Hezbollah, considerată de Washington ‘grupare teroristă’.

‘Este inacceptabil ca o miliţie precum Hezbollah să opereze în afara autorităţii guvernului libanez’, a mai spus şeful diplomaţiei americane.