DISTRIBUIȚI

Casa Imperială a Japoniei a anunţat vineri că a decis să anuleze tradiţionalul salut public de Anul Nou al Împăratului Naruhito, eveniment prevăzut pentru 2 ianuarie, de la Palatul Imperial din Tokyo, din cauza pandemiei de COVID-19, relatează agenţiile internaţionale de presă, potrivit agerpres.

„Am decis să nu organizăm (evenimentul) pentru a preveni răspândirea noului coronavirus”, a declarat vineri Agenţia Casei Imperiale a Japoniei pe site-ul său.


Citește și: Donald Trump și-a anunțat plecarea de la Casa Albă

Instituţia, care este responsabilă cu gestionarea problemelor legate de familia imperială japoneză, a luat această decizie pentru a evita aglomeraţiile care apar de obicei cu ocazia evenimentului, ce se desfăşoară în mod tradiţional pe 2 ianuarie, şi la care participă de obicei numeroase persoane în vârstă, extrem de vulnerabile la virus.

Aproximativ 68.000 de persoane au participat anul trecut la acest eveniment la Palatul Imperial din capitala Japoniei, în timpul căruia împăratul, împărăteasa şi alţi membri ai familiei imperiale salută mulţimea de la balcon.

Citește și: Parlamentul European cere RETRAGEREA trupelor turce din Cipru

Anularea evenimentului anual survine în momentul în care Japonia se confruntă cu cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus. Patru mari oraşe, inclusiv Tokyo, au impus scurtarea programului de funcţionare al barurilor şi restaurantelor.

Ultima dată când acest eveniment a fost anulat a fost în 1990, când Japonia a deplâns moartea împăratului Hirohito, bunicul lui Naruhito.