DISTRIBUIȚI

sursa foto:  pixabay

Un bărbat originar din Ecuador a devenit al doilea imigrant în mai puţin de o lună care se refugiază într-o biserică pentru a nu fi deportat din SUA, relatează joi agenţia EFE, citând presa locală.

Marţi dimineaţa, Marcos Reyes, în vârstă de 45 de ani, ar fi trebuit să ia avionul către Ecuador, în baza unui ordin al autorităţilor americane pentru imigraţie, dar în loc să ajungă la aeroport s-a refugiat în biserica metodistă din New Haven (statul Connecticut, nord-estul SUA), împreună cu soţia sa, cei doi fii de 23 şi 21 de ani, şi ei născuţi în Ecuador, şi fiica sa de 12 ani, care este cetăţean american, relatează agerpres.


Reyes, care a fugit de violenţele din ţara sa acum 20 de ani şi lucra în construcţii, a explicat că a luat această decizie de dragul familiei, „pentru că nimic nu este mai dureros decât despărţirea de familie, de copii”.

Citeşte şi: Accident teribil în Londra. Un autobuz supraetajat a intrat cu viteză într-un magazin. Mai mulţi oameni sunt răniţi – FOTO/VIDEO

Ecuadorianul a intrat în vizorul serviciilor de imigraţie americane după ce în 2007, în timpul unei călătorii cu maşina, a trecut din greşeală graniţa în Canada. Reţinut atunci la revenirea în SUA, a scăpat doar cu o amendă şi a fost eliberat, neavând antecedente penale, dar a început o dispută legală cu autorităţile de imigraţie în cursul căreia apelurile sale au fost respinse, iar în iulie a fost activat ordinul de deportare împotriva sa.

În iulie, guatemaleza Nury Chavarria, tot din Connecticut şi mamă a patru copii, s-a refugiat în mod similar într-o altă biserică locală, pentru a evita expulzarea, dar a putut ieşi liberă după o săptămână după ce a primit un permis de şedere temporară de urgenţă.

Potrivit entităţii umanitare Church World Service, anul trecut, înainte ca Donald Trump să devină preşedinte, în SUA existau circa 400 de biserici declarate sanctuare, ceea ce înseamnă că autorităţile nu au acces. În prezent, numărul acestor biserici a crescut la 800, notează EFE.