DISTRIBUIȚI
Libya has become a modern-day slave market, keeping migrants at the mercy of a complex trafficking web tolerated by the country's many militia groups, an issue largely ignored by the world, a Pulitzer Prize-winning photographer said on Wednesday. Narciso Contreras, who spoke to migrants kept as slaves during a documentary photography project in Libya, said global attention focused on the North African country as a gateway for migrants attempting to reach Europe by sea. (Reuters)

Sam Turner, șeful misiunii de salvare a migranților din Marea Mediterană a organizației Medici fără Frontiere, a declarat că migranții care ajung în Libia trăiesc în „condiții groaznice” și respinge propunerea ca cei salvați din Mediterană să fie trimiși înapoi în această țară, potrivit Euronews, transmite şi mediafax.

Declarațiile sale vin în contextul în care o navă cu aproximativ 150 de migranți la bord se află de aproape două săptămâni blocată în Marea Mediterană, în apropierea insulei italiene Lampedusa deoarece Italia și Malta au refuzat să permită accesul acesteia, iar o altă navă, operată de Medici fără Frontiere, cu 356 de migranți la bord, se află blocată în apropierea coastelor Libiei.


Vezi şi: Un avion cu 233 de oameni la bord A ATERIZAT PE BURTĂ, într-un lan de porumb – VIDEO

„Libia este o zonă de conflict, iar luptele continuă în Tripoli și în împrejurimi, chiar dacă în ultimele zile a existat o tentativă de încetare a focului”, a spus Turner. „Situația migranților care traversează Libia este în mod clar una grea, ei trăind în condiții groaznice și trecând prin experiențe oribile din cauza traficanților, dar și în centrele de detenție, unde condițiile sunt inumane”, a adăugat el.

El a mai declarat că migranții aflați în Libia au „opțiuni limitate” de a călători în siguranță către Uniunea Europeană pentru a solicita azil.

Citeşte şi: Marea Britanie ELIBEREAZĂ petrolierul iranian din Gibraltar