DISTRIBUIȚI
AFP

Preşedintele rus Vladimir Putin va încerca să îmbunătăţească imaginea Rusiei prin găzduirea Cupei Mondiale de fotbal, în acelaşi fel în care Adolf Hilter s-a folosit de Jocurile Olimpice din 1936 în Germania nazistă, a declarat miercuri, în parlament, ministrul britanic de externe, Boris Johnson, potrivit Reuters şi AFP, conform agerpres.

Rusia va găzdui la vară Cupa Mondială, iar parlamentarul britanic de opoziţie Ian Austin a spus miercuri că Putin se va folosi de acest turneu de fotbal pentru a îmbunătăţi imaginea Rusiei, făcând o comparaţie cu momentul când Germania nazistă a lui Hitler a găzduit Jocurile Olimpice.


Citește și : Germania : Aproape 25.000 de arme de foc au fost înscrise în registrul naţional al armelor ca dispărute sau pierdute

Într-un discurs în faţa parlamentarilor, Johnson a declarat că este de acord cu o astfel de afirmaţie.

„Descrierea dvs. despre ce se va întâmpla la Moscova la Cupa Mondială, în toate locurile – da, cred că această comparaţie cu 1936 este cu siguranţă corectă”, a răspuns el.

Johnson a fost chestionat în legătură cu otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal în oraşul Salisbury din Anglia în această lună.

Marea Britanie a acuzat Rusia de atac şi a expulzat 23 de diplomaţi ruşi, însă Moscova neagă orice implicare.

Londra a spus de asemenea că nu va trimite miniştri sau membri ai familiei regale în delegaţiile sale la Cupa Mondială, însă Johnson a precizat că ar fi nedrept pentru jucătorii echipei naţionale a Angliei ca ei să se retragă.

El şi-a exprimat totuşi îngrijorarea în legătură cu siguranţa fanilor englezi şi capacitatea ambasadei şi serviciilor consulare britanice de a-i proteja.

Citește și : SUA : Congresul alocă aproape 400 milioane de dolari pentru securitatea alegerilor