DISTRIBUIȚI
Diez.md

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a felicitat, luni, atât Partidul Acţiune şi Solidaritate, cât şi pe Maia Sandu pentru rezultatul obţinut la alegerile parlamentare anticipate de duminică, transmite agerpres.

El a declarat, într-o conferinţă de presă, că rezultatul scrutinului de duminică este „o normă firească a democraţiei”.


Citește și: UEFA a eşuat în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei legate de pandemie, avertizează un expert german

„Aceasta este democraţia. Când se schimbă cei care conduc ţara, când un partid trece în opoziţie, altul la guvernare… Noi percepem acest rezultat ca o normă firească a democraţiei. Nu vedem aici absolut nimic straniu. Oamenii şi-au dorit schimbarea, şi-au dorit această mare schimbare. Au obţinut-o. Eu vreau să îi felicit pe cei din PAS. Vreau să o felicit pe doamna preşedinte Maia Sandu cu rezultatul pe care l-a obţinut. Începând cu ziua de astăzi au toată puterea în stat, şi Preşedinţia, şi Guvernul, şi Parlamentul, şi Curtea Constituţională. E un fel de stat captiv, dar din alt punct de vedere. De aceea, vreau să le urez sincere felicitări şi vreau să le urez succes”, a declarat Dodon.

Fostul lider de la Chişinău a apreciat că aşteptările de la noul partid de guvernare sunt foarte mari. De asemenea, el a precizat că PSRM împreună cu Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, alături de care a candidat, vor face o opoziţie „profesionistă” şi „responsabilă”, arătând că este necesar ca noul Parlament şi noul Guvern să se apuce imediat de lucru.

Citeşte şi: Epidemiile GEMENE din Haiti, violența și coronavirusul, deschid ‘faza critică’ după asasinarea președintelui

„Noi cu toţii, cetăţenii care au votat au foarte mari aşteptări de la noua guvernare. Noi vom fi în opoziţie, o opoziţie bine pregătită, profesionistă, responsabilă şi o să urmărim foarte atent ca ei să îşi îndeplinească promisiunile electorale, şi cu pensiile, şi cu salariile, şi cu totul absolut. (…) Noi vom sancţiona orice abuz şi orice înrăutăţire a calităţii vieţii în Republica Moldova prin formele democratice care sunt. De opoziţie nu ne temem (…) Noi vom sta la paza integrităţii şi suveranităţii. Este un lucru foarte important. Dacă se va încerca să se depăşească anumite limite, noi vom reacţiona foarte prompt”, a adăugat preşedintele PSRM.

În urma alegerilor de duminică, PAS a obţinut 52,74% din voturi, în timp ce Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor a înregistrat un scor de doar 27,22%. Cel de-al treilea partid care a acces în Parlament este Partidul Politic „Şor”, care a obţinut 5,75% din totalul voturilor valabil exprimate.