DISTRIBUIȚI
Accent TV

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit vineri dimineaţă cu membrii noului cabinet de miniştri condus de premierul Ion Chicu, cărora le-a înmânat o foaie de parcurs, cu propuneri de decizii, şi pe care i-a îndemnat să „ignore atacurile politice ale celor care au plecat’, informează Radio Chişinău şi Agora.md, potrivit agerpres.

Întâlnirea a avut loc la sediul guvernului şi s-a desfăşurat în spatele uşilor închise.


Citeşte şi: În prag de iarnă, Putin ameninţă Europa cu TĂIEREA gazelor

Igor Dodon a comunicat pe Facebook că a discutat cu premierul şi miniştrii despre „foaia de parcurs” pe care a propus-o şi i-a rugat să vină cât mai rapid cu propuneri concrete.

„Sunt câteva subiecte care trebuie urgent discutate şi pe care propun să le abordăm săptămâna viitoare la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate: reforma justiţiei, pregătirile pentru sezonul rece al anului şi livrarea gazelor, situaţia privind securitatea cetăţenilor şi criminalitatea’, a notat preşedintele.

Citeşte şi: 27 de oameni au murit TRĂSNIŢI de fulgere în Pakistan

În acelaşi timp, şeful statului a ţinut să sublinieze că noii miniştri nu sunt afiliaţi politic, „sunt profesionişti şi trebuie să demonstreze prin fapte nu prin vorbe că sunt mai buni’.

Preşedintele Igor Dodon l-a desemnat miercuri pe consilierul său Ion Chicu pentru funcţia de premier, după ce deputaţii socialişti au spus că susţin propunerea şefului statului de formare a unui guvern tehnocrat, iar negocierile cu blocul ACUM au eşuat. Guvernul Ion Chicu a fost învestit joi la Chişinău cu votul de încredere al Parlamentului. Pentru noul executiv au votat 62 de deputaţi socialişti şi democraţi.