DISTRIBUIȚI
Reuters

O puternică miliţie şiită irakiană pro-iraniană a ameninţat joi că va ataca forţele americane prezente pe teritoriul Irakului, după ce SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, informează AFP, conform agerpres.

‘Decizia (preşedintelui american Donald) Trump privind Al-Quds (numele arab al Ierusalimului – n.r.) legitimează atacuri asupra forţelor americane din Irak’, a afirmat Akram al-Kaabi, şeful miliţiei Harakat Hezbollah al-Nujaba, într-un comunicat.


Citeşte şi: După ‘declaraţia de război’ a lui Trump, Hamas îi cheamă pe palestinieni la INTIFADA

Această mişcare, înfiinţată în 2013, este susţinută militar de Gardienii Revoluţiei Islamice, forţele de elită ale regimului iranian.

Numărul de combatanţi ai acestei mişcări este de circa 1.500, iar mişcarea face parte din grupările paramilitare Al-Hashd Al-Shaabi, create în 2014 pentru a combate organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI).

Citeşte şi: INFERN în cartierul miliardarilor americani. Bel-Air este evacuat în masă – FOTO/VIDEO

‘Decizia nebunească a lui Trump de a face din Ierusalim capitala sioniştilor reaprinde revolta pentru eliminarea acestei entităţi din trupul naţiunii islamice’, a adăugat Akram al-Kaabi.

Circa 4.000 de soldaţi americani sunt desfăşuraţi în Irak după ofensiva-fulger din 2014 a grupării SI.

Într-un discurs rostit miercuri la Washington, Trump a anunţat că a decis recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a statului Israel şi mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv, unde se află în prezent, la Ierusalim. Arabii şi musulmanii din Orientul Mijlociu au condamnat decizia, numind-o o măsură incendiară.