DISTRIBUIȚI
Reuters

Rusia le-a identificat pe cele două persoane suspectate de Londra că i-au otrăvit cu un agent neurotoxic pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, în Anglia, a anunţat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, care a dat însă asigurări că este vorba de „civili”, şi nu de agenţi ai serviciului militar de informaţii, aşa cum susţin autorităţile britanice, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Ştim despre cine este vorba, i-am găsit. Dar sperăm că vor ieşi ei înşişi la lumină pentru a spune cine sunt”, a declarat Putin la un forum economic la Vladivostok, în Extremul Orient rus.


Citește și: Verdict dur în Peru: Toți liderii unei gherile maoiste au fost condamnați pe viață

„Sunt civili, bineînţeles”, a adăugat el. „Vă asigur că nu există nimic criminal” în legătură cu ei, mai spus liderul de la Kremlin.

Conform Londrei, atacul a fost comis de doi „ofiţeri” ai GRU (serviciul secret al armatei ruse), identificaţi de poliţia britanică drept cetăţenii ruşi Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, două nume despre care poliţia crede totuşi că sunt nume de împrumut. Ei fac obiectul unui mandat de arestare emis de autorităţile britanice.

Citește și: MĂCEL în Afganistan. 68 de morți într-un atentat sinucigaș

Încă de la început, Marea Britanie acuză Moscova că se află la originea acestui atac, care a declanşat o gravă criză diplomatică între Kremlin şi Occident.

Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia, au supravieţuit atacului, la fel şi poliţistul contaminat după ce le-a acordat ajutor.