DISTRIBUIȚI
People

Hunter Biden, a cărui activitate profesională în Ucraina şi China a fost ţinta criticilor preşedintelui republican Donald Trump pentru a pune într-o lumină proastă campania prezidenţială a tatălui său Joe Biden, a rupt tăcerea duminică pentru a reduce presiunea asupra fostului vicepreşedinte american, unul dintre favoriţi la învestitura democrată, relatează France Presse şi Reuters, potrivit agerpres.

Avocatul său a anunţat că pe 31 octombrie Hunter Biden va părăsi consiliul de administraţie al unei companii chineze, BHR (Shanghai), Equitz Investment Fund Management Company. Un post pentru care el a fost supus unor atacuri continue din partea preşedintelui american Donald Trump.


Citește și : Turcia îşi intensifică ofensiva în nordul Siriei

Prin intermediul unui comunicat al avocatului său, publicat duminică pe site-ul Medium, Hunter Biden rupe tăcerea după săptămâni de critici virulente din partea lui Donald Trump, care îl acuză pe el şi pe tatăl său de corupţie, fără a oferi nicio dovadă.

„Când Hunter şi-a desfăşurat activităţile profesionale, el a făcut-o întotdeauna crezând că a acţionat corespunzător şi de bună credinţă. El nu a prevăzut niciodată tirul de acuzaţii nefondate împotriva sa şi a tatălui său din partea preşedintelui Statelor Unite”, a scris George Mesires, consilierul lui Hunter Biden.

În comunicat, avocatul adaugă că „Hunter şi-a început afacerile în mod independent. El a considerat că nu ar fi fost potrivit să discute despre asta cu tatăl său şi nu a făcut-o”.

George Mesires detaliază apoi activităţile fiului lui Joe Biden într-o companie ucraineană, Burisma, unde Hunter s-a alăturat consiliului de administraţie în 2014 şi de unde a demisionat în aprilie 2019.

„În ciuda unor anchete detaliate, niciun serviciu de poliţie străin (sau american) nu a ajuns în niciun moment la concluzia că Hunter a comis acte reprobabile în timpul mandatului său de cinci ani”, a subliniat avocatul.

El precizează de asemenea că Hunter Biden a investit 420.000 de dolari în capitalul BHR, de unde, potrivit comunicatului, nu a primit niciodată o remuneraţie.

La scurt timp după ce comunicatul a început să alimenteze alertele online media, Donald Trump şi-a continuat atacurile.

Citește și : Premierul canadian Trudeau, nevoit să poarte o vestă antiglonţ în timpul unui miting (media)

„Unde este Hunter? A dispărut complet! Şi acum se pare că a atacat şi înşelat şi mai multe ţări! Mass-media total absentă”, a scris pe Twitter preşedintele Statelor Unite.

Trump a afirmat, fără dovezi, că Hunter Biden a fost angajat în corupţie în Ucraina şi China şi a putut să scape de răspundere datorită tatălui său, care este în prezent principalul rival al preşedintelui republican, fiind favorit în viitoarele alegeri primare prezidenţiale democrate.